top of page

Glamping med Rundhusbyn

Vi vill att alla ska få ta del av Ålands fina skärgård och natur, på ett bekvämt sätt. Lite tuffare än stugby men mycket bekvämare än att sova på ett liggunderlag i ett fuktigt nylontält.

 • Hur hittar jag dit?
  Adressen är, 24 Gårveka, Saltvik, Åland. Rundhusbyn ligger på udden, Bergskläpparna. Den var för 50 år sedan en ö, men på grund av landhöjningen har det blivit en udde och en smal väg har anlagts hela vägen ut. Den sista biten av vägen finns inte utmärkt på någon av karttjänsterna. Därför använder vi adressen ovan och när er GPS säger att ni är framme ska ni fortsätta att följa vägen cirka 500 längre ut på udden tills ni ser tälten. Välkomna!
 • Finns det dricksvatten?
  Ja, vi har kommunalt dricksvatten på plats. Och varje tält har en flaska med färskt vatten i när ni kommer till tältet.
 • Finns det toalett?
  Det finns utedass, enkelt men funktionellt. Vatten, tvål och handdukar finns på plats utanför utedasset.
 • När är in och utcheckning?
  Incheckning är från klockan 15.00 och utcheckning är senast 11.00.
 • Måste man boka bastutältet?
  Alla gäster har möjlighet att använda bastutältet. Bastun blir varm på 10-15 minuter, cirka 80-90 grader. Vi upplever att alla som vill hinner basta under sin vistelse och har därför valt att inte ha ett bokningsschema. Tar man hänsyn till de andra gästerna brukar det fungera utmärkt. Vid starka vindar, ca 15 m/s, ska bastutältet inte användas av säkerhetsskäl.
 • Ligger tälten nära varandra?
  Tälten ligger mellan 50 m och 100 m ifrån varandra. Tanken är att området runt ert tält är reserverat för er. Ni kan röra er fritt på hela området men man ska visa hänsyn runt andras tält. Området runt uteköket och därifrån ut mot uddens spets är allmänna ytor, där alla får samsas om härligheten.
 • Hur bokar man flera tält?
  Bokningssidan saknar tyvärr vissa funktioner. Men är ni intresserade av boka fler än ett tält, hör gärna av via kontaktformuläret, eller maila till rundhusbyn@outlook.com så återkommer vi med svar så snabbt som möjligt.
bottom of page