top of page
  • mikaeldonning

Äntligen har vi hittat hem!


På en udde i norra Saltvik har vi nu börjat fixa i ordning Rundhusbyns första fasta glampingplats. Vi har letat efter en naturskön plats som vi skulle kunna använda i två år, och äntligen har bitarna fallit på plats. 35 km nordost om Mariehamn svänger man in på en smal skogsväg som snabbt känns ännu smalare när vägen går rakt igenom en vassvik och efter det igen svänger norrut mot det som bara för några årtionden var en ö. Vattnet är endast några få meter från vägen på bägge sidorna innan man sedan kommer ut på en udde med Norrhavet som granne.


I dag var jag och min far och röjde kvistar och omkull fallna träd efter dom senaste årens stormar. Trots lite regn fick vi bra fyr på brasan och kunde grilla några korvar till lunch. Bortsett från stormar är udden relativt orörd och jag hoppas att jag kan skapa en fantastisk oas för framtida gäster som vill uppleva närheten till naturen i ett mysigt glampingtält.

Innan sommarsäsongen drar igång kommer jag ha massor att stå i, när trädäcken till tälten ska byggas, fixa bastu, installera soldusch, lista ut hur solcellspanelerna fungerar, uppdatera hemsidan så ni kan boka nya tälten o.s.v. o.s.v. Men det ska bli fantastiskt roligt!


P.S. såg ni klippet högst upp? Jag såg att något simmade förbi när vi eldade. Vi skyndade ner till strandklipporna och såg en utter glida förbi. Har aldrig sett en utter tidigare, så jag tyckte det var ganska häftigt faktiskt.


/Micke

251 visningar0 kommentarer

Commenti


bottom of page